Fiskens dag 2017

FISKENs DAG på Jernbanecafeen

– lørdag 16. september 2017

Fejret som en hyggelig festdag med udklædete tjenere og dagen igennem uddeling af salte sild og osterejer. Kl 17 indfinder klimax sig, med uddeling af lækre, lune deller. Fiske-deller til de almindelige gæster og traditionelle kød-deller fiskerne. For som en af fiske-gæsterne fortalte: Vi har altså fået fisk nok …

– “Fiskens Dag er hele Danmarks festdag.”

Fiskens Dag gennemføres af Fiskebranchen med støtte fra den Europæiske Fiskerifond og Ministeriet for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri … fremgår det af Fiskebranchens hjemmeside, men Jernbanecafeen mangler!

Pointen er, at Jernbanecafeen siden 2014, har gjort sit til at gøre Fiskens Dag til en festdag.

2017 vil dog huskes som det andet år, hvor de tidliger store horder af vestjyske fiskere manglede på Jernbanecafeen. En lille komite af fiske-damer kom heldigvis forbi og forklarede, at fiskerene for andet år måtte helt til Roskilde for at overnatte. Denne gang fordi dagen var blevet flyttet fra 2. lørdag i september til 16. september grundet et jubilæum i en havn på Vestkysten. Sådan kan der ske meget, men dejligt med forklaringer.

Agnete besøgte Rådhuspladsen, hvor der er fyldt med fiskeboder omkring middagstid. Kl 15 er der effektiv nedpakning, men en sjov hat fik vi indfanget et foto af. På Jernbanecafeen hyggede gæsterne sig dagen igennem med de udklædte tjenere – og med lån af de farveglade, sjove hatte!