Gæster

På Jernbanecafeen møder du…

Ikke kun de kendte, men også alle dem, du kommer til at kende!

villy_small

Villy Søvndal

tidligere formand for Socialistisk Folkeparti og Danmarks udenrigsminister 3.10.11 – 12.12.13. Før han blev minister – … og vel sagten fik ministerbil – kom han jævnligt på Jernbanecafeen.

Han ventede vel på toget. Og som så mange andre før ham, berettede han, hvor forundret han var over at have fundet dette dejlige miljø, der slet ikke var nært så barskt, som man skulle forvente det lige ved bagudgangen af Københavns Hovedbanegård, Istedgade, narko og prostitution. Han brugte vist andre ord, men meningen var klar. Og dejligt, at han var på Jernbanecafeen den dag i år 2010, hvor vi tog fotos til den seneste bog om værtshuset.

pia_small

Pia Kjærsgaard

stifter og formand for Dansk Folkeparti frem til september 2012. En lørdag i august 2012 var hun med venner blevet trukket med på Jernbanecafeen.Her oplevede de Rune på sækkepiben, og Rune fik en gæst til at fotografere de to med sin telefon. Sjovt nok. Jeg søgte Pias tilladelse til at bruge billedet, og i den forbindelse ringede hun til mig. Hun sendte hilsner og tak til personalet, som hun huskede ved navn, for den fine behandling, hun havde oplevet ved hendes besøg nummer to også selvom, at der havde været en lille episode, som også hendes bodyguards havde været opmærksomme på. Om hun har været her efterfølgende ved jeg ikke.

Lone Als

Lone Als fandt frem til JC via en af hendes mands tidligere kollegaer, Karen Johannesen, der en overgang var tjener på JC.

Lone kom på visit. Hun havde dengang skrevet et par bøger og snart fik Agnete hende talt ind til at skrive artiklen ‘Karen på job’. Det er sidenhen blevet til flere, primært om de ansatte og også om Agnete 60 år

Besøg Lone Als’ hjemmeside her

Jöran Svahnström

Journalist Jöran Svahnström eller slet og ret “forfatteren” er en af værtshusets nærmeste venner.

Det hele startede med, at han skulle pendle fra Ishøj til job i Malmö. Dengang broen lige var blevet bygget og togene havde svært ved at følge rejseplanen.

Læs artiklen om Jöran her

Kjell Magnusson

Svenske Kjell Magnusson på 65, som også har familie i Jylland, elsker øl og tog. Det er derfor naturligt, at han føler sig
hjemme på Jernbanecafeen (JC).

”Ja, at komme på Jernbanecafeen er som at komme hjem. Her er aldrig ballade, aldrig hårde ord”, siger denne svenske globetrotter, som har besøgt 52 lande og taler ti sprog.

Læs artiklen om Kjell, inklusiv originalteksten på svensk her

Erik Christiansen

Et ganske almindeligt dansk navn. Det kunne være hvem som helst.

Men siger man Flaske-Erik, så ved rigtig mange københavnere, og så at sige alle Jernbanens gæster, hvem man taler om.

Denne nu 75 årige hædersmand, med kasketten kækt på hovedet, er et velkendt indslag i bybilledet.

Læs artiklen om Erik, inklusiv originalteksten på svensk her

Mogens Kjærgård

Alle der af og til besøger Jernbanecafeen kaster lige et blik til ventre, når de er kommet indenfor døren. Sidder han der
mon? Det er Mogens, lægen, manden med cerutten, der tænkes på.

Siden 2006 har Mogens Kjærgård Hansen været stamgæst på JC.

Hvordan gik det til?

Læs artiklen om Mogens, inklusiv originalteksten på svensk her

IT Henrik

Vi er nogle, der siger IT Henrik, andre kalder ham for Kommune Henrik.

– Men det rigtige navn er “Henrik Data”.
– Det er det Sussi kalder mig.

Og Sussi, Jernbanecafeens smilende morgentjener, er vigtig for Henrik, som er blevet stamgæst på Jernbanecafeen.

Læs artiklen om IT Henrik, inklusiv originalteksten på svensk her

Preben Jönsson

Modeltogsentusiast, Läkerolfjerner – og meget mere …

Anledningen for denne artikel af Prebens 80-års fødselsdag samt i den forbindelse det faktum, at der skal afholdes et arrangement her på Jernbanecafeen. – Et arrangement, der skal fokusere på modeltog og ditto jernbaner.
Læs mere om arrangementet ‘JTV’ her

Læs artiklen om Preben her