Gæster

English text follows soon

På Jernbanecafeen møder du…

Ikke kun de kendte, men også alle dem, du kommer til at kende!
villy_smallVilly Søvndal, tidligere formand for Socialistisk Folkeparti og Danmarks udenrigsminister 3.10.11 – 12.12.13. Før han blev minister – … og vel sagten fik ministerbil – kom han jævnligt på Jernbanecafeen.Han ventede vel på toget. Og som så mange andre før ham, berettede han, hvor forundret han var over at have fundet dette dejlige miljø, der slet ikke var nært så barskt, som man skulle forvente det lige ved bagudgangen af Københavns Hovedbanegård, Istedgade, narko og prostitution. Han brugte vist andre ord, men meningen var klar. Og dejligt, at han var på Jernbanecafeen den dag i år 2010, hvor vi tog fotos til den seneste bog om værtshuset.
pia_smallPia Kjærsgaard, stifter og formand for Dansk Folkeparti frem til september 2012. En lørdag i august 2012 var hun med venner blevet trukket med på Jernbanecafeen.Her oplevede de Rune på sækkepiben, og Rune fik en gæst til at fotografere de to med sin telefon. Sjovt nok. Jeg søgte Pias tilladelse til at bruge billedet, og i den forbindelse ringede hun til mig. Hun sendte hilsner og tak til personalet, som hun huskede ved navn, for den fine behandling, hun havde oplevet ved hendes besøg nummer to også selvom, at der havde været en lille episode, som også hendes bodyguards havde været opmærksomme på. Om hun har været her efterfølgende ved jeg ikke.
keld_smallKjell -stamgæst siden 1964. Svenske Kjell Magnusson på 65, som også har familie i Jylland, elsker øl og tog. Det er derfor naturligt, at han føler sig hjemme på Jernbanecafeen.“Ja, at komme på Jernbanecafeen er som at komme hjem. Her er aldrig ballade, aldrig hårde ord.” – siger denne svenske globetrotter, som har besøgt 52 lande og taler ti sprog.Kjells første minde fra Jernbanecafeen er fra 1964, da han som ung teenager var på vej til Bruxelles. “jeg fandt Jernbanecafeen og gik ind for at bestille en kom te. Alle kiggede mærkeligt på mig”, griner han. I dag bestiller Kjell øl!Efter 40 år som folkeskolelærer i England er Kjell blevet stor øl-ven og har siden 1977 været engageret i CAMRA, “øllets venner”, i Storbritannien. De kæmper for fadøl i trætønder – uden brus. I Danmark drikker Kjell gerne en Carlsberg, men han siger: “Man kan ikke drikke Carlsberg i England. Det smager ikke godt…”I sin jagt på gode øl kommer Kjell gerne til Belgien og Tjekkiet. Men han vender altid tilbage til Danmark og Jernbanecafeen. Det er et godt stop på rejserne mellem Jönköping i Sverige. hvor hans mor bor, og England. Selv om hun er over 80 år, kommunikerer de sammen over Skype! “Ja, mor er frisk…”I København bor Kjell altid på Nebo – Missionshotellet på Istedgade, som ligger lige rundt om hjørnet fra Jernbanecafeen. Og når han ikke er på Jernbanecafeen, besøger han Blågårds apotek og drikker stærk øl fra Skive. Og så prøver han at finde gode steder, hvor man kan spise hakkebøf eller biksemad.”Jeg elsker at sidde på Jernbanecafeen om formiddagen og se på mennesker. Der er altid en hyggelig stemning. Om aftenen kommer jeg tilbage, hvis Leif P. spiller – så synger jeg med, lidt stille … Især hvis det er sange fra gamle Max Hansen-film. Kjell Magnusson gik på pension, da han fyldte 60 år – det gør man som lærer i England. Nu går tiden med rejser sammen med hans engelske kone, Kate – og frimærker og bøger. “Jeg samler på alt!” Og Kjell har altid to kameraer med sig. Den store interesse er ellers tog og jernbaner, og Kjell er medlem af flere forskellige jernbaneforeninger (han har ikke bil eller kørekort). Han elsker især smalsporsbaner. “Der hvor man kan stå af og gå på en tur mellem stationer – og så stå på toget igen.” Favoritten er Lofoten-banen til Narvik, men også de små tyske baner står i høj kurs.Kjells drøm er en togrejse fra Newmarket til Peking. “Men jeg vil også gerne krydse det amerikanske kontinent og rejse til Canana.” Kjell Magnusson er en af mange spændende JC-gæster, som i “Vesterbros Dagligstue” i Reventlowsgade har fundetsit andet hjem. “Atmosfæren og hyggen er helt speciel. Jeg elsker det. Simpelthen!” Portrættet af Kjell er forfattet af Jöran Svahnström, forfatteren af de to bøger skrevet om Jernbanecafeen.